Wij zijn vandaag geopend van: 8:00-18:00 uur | T. 0523 265 700

  • Vlees uit eigen slachterij
  • Deskundig advies
  • Vriendelijk personeel
  • Producten op maat voor u gemaakt

Entrecôte +- 400gr.

Entrecôte wordt gesneden van de dunne lende en heeft een klein vetrandje. Wanneer u niet van vet houdt snijd dit dan pas weg na het bakken, dan is de uiteindelijke smaak veel lekkerder. De entrecôte uit de dunne lende van het rund heeft een fijne marmering, is bijzonder mals, aromatisch en is zeer smaakvol.

Alle soorten rundvlees die we verkopen komen van eigen slacht, zodat we altijd de kwaliteit kunnen geven waar u recht op heeft.  

Ingrediënten

100% rundvlees

 

Bereidingswijze

  • Haal de entrecôte 1 uur voordat het vlees de grillpan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Smeer de entrecôte aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
  • Zorg dat de grillpan goed heet is.
  • Pak de entrecôte met een tang beet en bak het 1 minuut rondom bruin
  • Vervolgens ongeveer 3 minuten, op laag vuur rustig laten braden.
  • Leg de entrecôte op een bord en voeg indien gewenst voor extra smaak wat zout en peper toe. Doe dit als de entrecôte uit de grillpan is. Dit voorkomt het aanbranden van de peper en dat geeft een bittere smaak.
  • Dek de entrecôte af met aluminiumfolie en laat een paar minuten rusten. Zo kunnen de vleessappen zich goed door het vlees verdelen
  • De entrecôte mag rosé van binnen zijn.

Recepten

Entrecôte met rodepaprikasaus

Hoofdgerecht, vier personen

Totale bereidingstijd: 95 minuten

Ingrediënten:

  • 4 entrecotes à 200 g
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels roze peperkorrels, licht gekneusd
  • 1 glas rode wijn
  • 6-7 eetlepels olijfolie
  • 2 rode paprika's
  • 4 teentjes knoflook, ongepeld
  • 2 citroenen

Bereidingswijze

Voorbereiden

Leg het vlees in een ondiepe schaal en bestrooi het met 1 theelepel paprikapoeder en de roze peperkorrels. Schenk de wijn en 2 eetlepels olijfolie erover en laat het geheel afgedekt 1 uur op kamertemperatuur marineren.

Bereiden

Verwarm intussen de oven voor op 200 °C of gasstand 6. Schep hele paprika's en knoflook door 2 eetlepels olijfolie en rooster ze 15-20 minuten op een bakplaat of tot ze zwartgeblakerd en gerimpeld zijn. Laat ze op de bakplaat afkoelen.

Knijp de pulp uit de teentjes knoflook in een blender of keukenmachine. Ontvel de paprika's, open ze en verwijder de zaadjes. Doe ze samen met eventuele sappen in de blender of keukenmachine. Meng tot ze glad zijn.

Voeg 1 theelepel paprikapoeder, het sap van ½ citroen en 2-3 eetlepels olijfolie toe terwijl de motor nog draait en pureer tot een emulsie. Voeg zout en peper toe.

Snijd de rest van de citroenen in vrij dikke plakken en verwijder de pitjes.

Rooster het vlees en de plakken citroen op de barbecue op hoog vuur. Rooster 3-5 minuten aan elke zijde en laat circa 5 minuten op een voorverwarmd bord rusten. Serveer met de plakken citroen en de saus.