Wij zijn vandaag geopend van: 8:00-18:00 uur | T. 0523 265 700

  • Vlees uit eigen slachterij
  • Deskundig advies
  • Vriendelijk personeel
  • Producten op maat voor u gemaakt

Kogelbiefstuk

Een kogelbiefstuk is een variant van een biefstuk.

Dit vlees wordt gesneden van de kogel van de bovenbil van een koe, of van de kogel van het spierstuk. Dit deel vlees wordt kogel genoemd, aangezien het bij het kogelgewricht zit, dus niet vanwege de 'kogelachtige' vorm. Van de verschillenden soorten biefstuk is biefstuk van de haas het malst, daarna volgt de kogelbiefstuk. De malsheid wordt bepaald door de lengte van de spieren van vlees. 

Vanaf 1000gr. biefstuk gaan wij er vanuit dat u het aan stuk besteld. Indien dit anders gewenst is graag vermelden. 

Ingrediënten

100% rundvlees 

Bereidingswijze

Strooi of maal peper over de biefstuk. Smelt de boter en laat deze goed bruin worden. Leg de biefstuk in de hete boter en bak hem 2 minuten aan elke kant of naar gewenste gaarheid korter dan wel langer.

Neem de biefstuk uit de pan als hij mooi bruin is, zout hem en laat hem even rusten. 


Tips:

  • Haal de biefstuk een half uur voor gebruik uit de koelkast en laat hem afgedekt op keukentemperatuur komen.
  • Gebruik een koekenpan met een dikke bodem; niet te klein maar ook niet te groot.
  • In plaats van uitsluitend boter kunt u ook de helft olie gebruiken. Olie wordt heter dan boter.
  • Houd de biefstuk tijdens het bakken in beweging over de bodem van de pan.
  • Prik niet met een vork in het vlees om de lekkere vleessappen te behouden.
  • Laat de biefstuk na het bakken nog even rusten op een vleesplank, een warm bord of in een 
    lichtverwarmde oven.
  • Biefstuk leent zich vanzelfsprekend ook uitstekend voor grill of barbecue.