Wij zijn vandaag geopend van: 8:00-18:00 uur | T. 0523 265 700

  • Vlees uit eigen slachterij
  • Deskundig advies
  • Vriendelijk personeel
  • Producten op maat voor u gemaakt

Rib-eye +- 400 gram

De rib-eye, volgens velen één van de lekkerste delen van het rund, gesneden van het gemarmerde stuk van de lende. Doordat het gemarmerd 'oogje' in het midden zit geeft dit extra malsheid van binnenuit het vlees.

Alle soorten rundvlees die we verkopen komen van eigen slacht, zodat we altijd de kwaliteit kunnen geven waar u recht op heeft.

Ingrediënten

100% rundvlees

Bereidingswijze

  • Haal de rib-eye 1 uur voordat het vlees de grillpan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Smeer de rib-eye aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
  • Zorg dat de grillpan goed heet is.
  • Pak de rib-eye met een tang beet en bak het 1 minuut rondom bruin
  • Vervolgens ongeveer 3 minuten, op laag vuur rustig laten braden.
  • Leg de rib-eye op een bord en voeg indien gewenst voor extra smaak wat zout en peper toe. Doe dit als de rib-eye uit de grillpan is. Dit voorkomt het aanbranden van de peper en dat geeft een bittere smaak.
  • Dek de rib-eye af met aluminiumfolie en laat een paar minuten rusten. Zo kunnen de vleessappen zich goed door het vlees verdelen
  • De rib-eye mag rosé van binnen zijn.