Steak mediterrané
Heerlijke rundersteak met een marinade van tijm, knoflook, dille, rozemarijn en oregano.
Deze culinaire steak is gemarineerd met een mediterrane marinade. Eén steak weegt ong. 125 gram.
Ingrediënten
100% rundvlees, bieflappen & marinade mediterrane
Méditerrane: 80% plantaardige oliën (raap, zonnebloem, lijnzaad), zout, kruiden (basilicum, oregano, rozemarijn, tijm, peterselie, dille, lavendel), groenten: knoflook, tomaat), pepers, aroma's, kleurstof: curcumine
Bereidingswijze
Bereidingswijze voor in de grillpan:
- Haal de steak 1 uur voordat het vlees de grillpan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Zorg dat de grillpan goed heet is.
- Ongeveer 1 minuut rondom bruin bakken en vervolgens ongeveer 3 minuten, op lager vuur rustig laten braden.
Bereidingswijze voor op de barbecue
- Haal de steak 1 uur voordat het vlees de barbecue op gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- 1 minuut kort roosteren boven heet vuur in het midden van de barbecue.
- Vervolgens ongeveer 3 minuten rustig laten garen aan de zijkant van de barbecue. Draai de steak regelmatig om.
- Dek de steak af met aluminiumfolie en laat een paar minuten rusten op een bord. Zo kunnen de vleessappen goed door het vlees gaan.