Wij zijn vandaag geopend van: 8:00-18:00 uur | T. 0523 265 700

  • Vlees uit eigen slachterij
  • Deskundig advies
  • Vriendelijk personeel
  • Producten op maat voor u gemaakt

Filetlapje naturel

Mals en mager stukje varkensvlees die binnen een paar minuten klaar is.

Filetlapjes zijn de uitgebeende rug van het varken. Het is een mager stukje vlees met een randje vet aan de buitenkant. Snijd het randje vet er niet af, dit geeft namelijk extra smaak aan het vlees.

Één filetlapje weegt ongeveer 130 gram

Ingrediënten

  • 100% varkensvlees

Recepten

Haal het filetlapje voor het bakken door de bloem en bak het kort. Zout het vlees pas na bereiding. Smaakidee: filetlapjes zijn lekker met pittige sauzen op basis van bijvoorbeeld peper, mosterd of paprika.

Aardappelen en groente erbij en u heeft een complete maaltijd met een korte bereidingstijd. 

Bereidingswijze

  • Zorg dat de koekenpan goed heet is en laat de boter smelten
  • Bak de filetlapjes 1 minuut, rondom bruin op hoog vuur en laat ze nog 5 minuten op middelhoog vuur om en om braden.