Wij zijn vandaag geopend van: 8:00-21:00 uur | T. 0523 265 700

  • Vlees uit eigen slachterij
  • Deskundig advies
  • Vriendelijk personeel
  • Producten op maat voor u gemaakt

Filet americain

Filet Americain is een product gemaakt van rauw gemalen rundvlees met een toegevoegde saus. Het is een steeds populairder product in onze slagerij, omdat wij u wel kunnen garanderen dat het van 100% rundvlees is gemaakt. 

Filet Americain gaat traditioneel uitstekend samen met een gekookt eitje en een gesnipperd uitje. Ook met gepekelde ansjovis is het een mooie, klassieke combinatie. Een keer wat anders? Filet met pesto, olijven, augurk, rucola, kappertjes of groene peperkorrels vormen een smaakvol gezelschap.

Ingrediënten

100% rundvlees, gegarandeerd!

zonnebloemolie, water, zout, kipeigeel, tomatenketchup, water, appelconcentraat, suiker, azijn, zout, natuurlijke aroma's, rijstzetmeel, azijn, paprikaextract, ui, specerijen, dextrose, conserveermiddelen: kaliumsorbaat en natriumbenzoaat, gedroogde uiensap, melkpoeder, stabilisator: xanthaangom, melkeiwit, voedingszuur: citroenzuur. Verdikkingsmiddel: carboxymethylcellulose, fruitvezel, antioxidanten: ascorbinezuur en trinatriumcitraat                                                                                                     

Recepten

Klassieke steak tartare

Hoofdgerecht, vier personen

Totale bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:

  • 400 g biefstuk
  • 1 bosje peterselie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 el worcestersaus
  • tabasco
  • 1  sjalot
  • 4  kleine augurken
  • 1 el kappertjes
  • 4  kwarteleitjes
  • 4  eidooiers
  • 600 g aardappels

Bereidingswijze

Snijd de biefstuk heel fijn of maal de biefstuk in een gehaktmolen. Pluk en hak de peterselie fijn. Breng de biefstuk op smaak met zout, peper, 2 eetlepels peterselie, worcestersaus en tabasco naar smaak. Pel en snipper de sjalot, snijd de augurken en de kappertjes fijn en serveer ze in aparte bakjes. Verhit olie in een koekenpan en bak de kwarteleitjes. Steek ze uit met een ronde steker. Verwarm de olie voor op 160 °C. Schil en snijd de aardappels in dikke frieten. Was de frieten en dep ze goed droog. Bak ze circa 5 minuten voor en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verhoog de temperatuur van de frituur naar 180 °C en bak de frietjes goudbruin en gaar. Verdeel de tartaar over borden, maak een kuiltje in het midden en serveer er een eidooier in. Serveer de bakjes met garnituren, de frietjes en kwarteleitjes erbij.